keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Ideointiprosessin alkutaipale

Osallistumme luokan kanssa 100leijonaa-kilpailuun. 100leijonaa.fi-sivustolla annettiin ohjeistukseksi:


"Millaista leijona-symbolia haluaisit itse ylpeydellä kantaa? Suunnittele leijona, joka ilmentää juuri niitä ominaisuuksia, joita toivoisit suomalaiseen isänmaallisuuskäsitteeseen liitettävän seuraavaksi sadaksi vuodeksi. Leijonasi on mahdollista myös muodostua osaksi suomalaisten arkea. Tavoitteenamme on lanseerata leijona-aiheisia tuotteita juhlavuoden aikana. Leijonatyösi mahdollisesta kaupallisesta käytöstä sovitaan kanssasi erillisellä sopimuksella. Suunnittele siis oma leijonasi ja liitä mukaan perustelut siitä, miten suunnittelemasi leijona edustaa näkemystäsi isänmaallisuudesta. Suunnitelma voi olla piirros, valokuva tai vaikkapa 3D-malli."

Suunnitteluprosessi aloitettiin tiedonhaulla kilpailuun liittyvistä asioista. Tämän jälkeen tehtiin ns. Brainwritingia. Brainwritingissa on ryhmä, jokaisella on oma paperi. Paperille piirretään jotain aiheeseen liittyvää tietyn ajan, esimerkiksi minuutin, jonka jälkeen paperi siirtyy seuraavalle ja seuraava jatkaa piirrosta. Tätä jatketaan monta kierrosta, jonka jälkeen paperit kerätään yhteen paikkaan ja aloitetaan uusilla papereilla. Näin saadaan ideointiprosessi alkuun, ja heti mieleen juolahtavat ideat saadaan pois tieltä. 

Huomenna siirrymme varsinaiseen ideointiin ja ideoiden suodattamiseen. Tämä päivä oli hyödyllinen kaikin puolin, brainwriting oli erinomainen työkalu ideointiprosessin aloittamiseen.

Aivomyrskymme tuotokset: olkaa hyvät!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PageList

Custom Drop-Down