keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Myymälätilan skannaus, Carlings Salo

Carlings sijaitsee kauppakeskus Plazassa, Salon keskustassa. Carlingsin sisääntuloalue on aina tosi huomiotaherättävä ja houkutteleva, ja se kerääkin usein katseita ihmisiltä, ketkä eivät välttämättä edes astu liikkeeseen. Sisäänastuessa huomion kiinnittää etupöydän antimet. Liikkeeseen syvemmälle astuessa voi huomata, että naisten vaatteet ovat sijoitettu vasemmalle puolelle myymälää (sisäänkäynnistä katsottuna) ja miesten vaatteet löytyvät oikealta puolelta. Farkkuseinä löytyy myymälän perältä.

Carlingsin myymälät ovat usein tummanpuhuvia, vaikkakin suuri osa vaatteista on värejä täynnä. Tämä johtuu rakenteiden tummanpuhuvuudesta sekä täysin mustista pinnoista. Astuessa sisään huomaa, että myymälä on tummanpuhuvuudestaan huolimatta lämminhenkinen ja persoonallinen. Ja persoonallisuutta Carlingsilta ei puutu. Spottivalot katossa luovat vaatteisiin mielenkiintoisia ja vahvoja varjoja, pukukopit on sisustettu luomaan villin lännen tunnelmaa jne.

Carlingsissa halutaan antaa positiivinen ja mukava kuva asiakkaalle heti liikkeeseen astuessa. Myyjä tervehtii asiakasta iloisesti, ja kysyy onko tämä etsimässä jotain tiettyä vai vain katselukierroksella (palvelua jatketaan tästä asiakkaan tarpeiden mukaisesti). Carlingsissa palvellaan jokaista liikkeeseen astuvaa, mutta asiakaspalvelu ei ole liian tunkeilevaa.

Kassa-alue on tosi tumma ja sinne on sijoitettu useita myyntiä tehostavia tuotteita (kts. lisämyynti), kuten sukkia, huiveja, pipoja yms. Kassan takana on massiiviset kehykset, joissa on yleensä kiinnitettynä joku käynnissä olevaan kampanjaan liittyvä mainos. Kassalle osoittaa useampi valo suoraan ylhäältä. Kassatietokoneella hoituu kaikkien muiden liikkeen asioidenkin hoitaminen, joten asiakaspalvelu ja "paperityön" tekeminen hoituu tehokkaasti samaan aikaan. Asiakkaat ovat tietysti etusijalla aina.

Alla on muutama havainnollistava kuva Carlingsin tyylistä ja myymälätilasta.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PageList

Custom Drop-Down