maanantai 21. elokuuta 2017

Infografiikan tyylilajit

Tässä postauksessa esittelen infografiikan tunnetuimmat eri tyylilajit:

Prosessikaavio/Flowcart: Grafiikka, joka kertoo prosessista kohta kohdalta. Esimerkiksi valitsin tämän grafiikan, jossa esitellään kohta kohdalta, miten luovuudestaan saa maksimaalisen hyödyn. Vahvat otsikot ja yksinkertainen kuvitus tekevät tästä grafiikasta mielenkiintoisen lukea.


Sarjakuva: Monella toisiinsa suoraan liitännäisellä kuvalla kerrottua grafiikkaa. Nimitys johtuu tämän grafiikan samanlaisuudesta perinteiseen sarjakuvaan nähden. Kuin Aku Ankkaa lukisi.


Selitetty taulukko: Esimerkiksi perinteinen ympyräkaavio ja siitä jatketut variaatiot. Muoto tai kuva, jossa esitettävät faktat on jaettu omiin osioihin. Esimerkiksi tässä taulukossa esitellään eri värien viestittämiä mielikuvia ja ajatuksia. 


Kartta: Grafiikka joka kuvaa jotain aluetta tai esimerkiksi kaupunkia kartan omaisesti. Tällaiseen infografiikkaan törmää usein kauppakeskuksissa, kaupungin infotauluilla ja vaikkapa eläintarhassa. Tässä grafiikassa on esitetty Chilen ja Argentiinan suurimmat viinitilat yksinkertaistetusti. Pirteät värit ja havainnollistavat pikkukuvat tekevät tästä infografiikasta mielenkiintoisen.


Aikakauslehti: Aikakauslehdet käyttävät usein infografiikkaa. Esimerkkinä tämä grafiikka, jossa kerrotaan ohjeita herkullisen pizzan tekemiseen. Hyvät valokuvat ja tekstin sijoittelu tekevät tästä grafiikasta mielestäni kiinnostavan näköisen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

PageList

Custom Drop-Down